VENTILATIONSSERVICE

Vi utför service åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Efter genomförd service lämnar vi alltid protokoll med checklista och luftflöden!
Offertförfrågan

Luftflödesmätning

Vi börjar alltid först med luftflödesmätning där vi mäter luftflödena. Detta för att konstatera nuläget och nuvärdet på ditt ventilationssystem. Dessa värden skriver vi ner i ett skriftligt protokoll och anges i Liter Per Sekund. Vid slutet av arbetet får du sedan en eftermätning och detta skriftliga protokoll där du själv kan se och förstå vilka värden du hade innan rengöringen/service gjordes och vilka värden som blev efter vår ventilationsservice.

Rensning av kanaler
Efter luftflödesmätningen börjar vi med rengöring av samtliga frånluftskanaler i hela huset. Vi rengör avluft, uteluft och samtliga frånluftskanaler med en 6-12 meter lång vajer med roterande borste på toppen. Samtidigt som vi kör med vajern och den roterande borsten har vi en industri dammfälla som kopplas på rören där all smuts hamnar. Inget smuts lämnas kvar, vare sig i rören eller i huset. Vi kommer in som ditt hus var, vi lämnar det bättre.

Rengöring av fläktmotor/fläktmotorer
V
i rengöring alla fläktmotorer med fläktskrapor som är anpassade för bladen på motorerna och byter även kondensatorerna till dessa.

Kostnadsfritt hembesök

Fyll i era kontaktuppgifter nedan eller kontakta oss direkt på telefonnummer 08-400 255 53.

Varför ventilationsservice?

Vi spenderar i genomsnitt 80–90 % av vår tid inomhus. Ett friskt liv börjar därför med ett friskt inomhusklimat. Genom åren har vi på Aerius sett flera skräckexempel, kunder som hört av sig till oss med fukt och mögel i våtutrymmen, stillastående luft, huvudvärk, migrän, andningssvårigheter, sömnsvårigheter och mycket annat. Huset och människan mår mycket bättre av ett bättre inomhusklimat, det säger sig självt. Sunt förnuft. Ändå faller det mellan stolarna för många husägare att göra en ventilationsservice.

Byte av filter

Vi byter filter på de flesta systemen vi stöter på. Är det specialfilter som till exempel F7 filter så kan vi beställa dom i förhand och ta med dom till servicetillfället.

Skriftligt protokoll
Hela arbetet tar ca 2-3 timmar för en normalstor villa/radhus/parhus/större lägenhet och i de fallen har vi alltid fasta priser för vår ventilationsservice. Vi kan även utföra ventilationsservice på större fastigheter såsom kontor, skolor, restauranger, bostadsrättsföreningar så gör vi ett platsbesök där vi räknar på en rad olika faktorer som avgör priset för en ventilationsservice.

Tips och Råd
Vi gillar att leverera mer än vad som förväntas, detta eftersom vi vet att vi oftast får de nöjdaste kunderna. Våra erfarna tekniker delar gärna med sig av sina tips och råd för att du som kund ska kunna ha det bästa förutsättningarna för ett friskt inomhusklimat.

Aerius Ventilation AB
4.7
Based on 17 reviews
powered by Google
Emma
Emma
07:47 05 Jun 20
Jättebra och informativ hjälp! Snabba på att svara!
pierre nehme
pierre nehme
18:40 25 May 20
Tack så mycket Aerius Ventilation AB och Tony för grymt bra jobb, väldigt profissionelt bemötande och tänker på... alla detaljer stora som små. Jag är verkligen nöjd med resultatet båda för maskinen och för utseendet.read more
Lars Kraft
Lars Kraft
09:23 14 Feb 20
Aerius har hjälpt mig att byta värmeväxlare samt luftvärmeaggregat. Allt har gått enligt plan från initial... offertförfrågan till utfört jobb. Har genom hela projektet haft en bra dialog med projektledare för att diskutera detaljer gällande lösningen. Aerius har varit väldigt måna om att jag som kund har varit nöjd och trygg genom hela processen.Jag kan rekommendera Aerius till andra kunder.read more
Bashar Mansour
Bashar Mansour
15:05 28 Jan 20
Otroligt nöjd med deras arbete, kundservice och jobbet de slutförde. De installerade ett FTX-system och drog nya... till- och frånluftskanaler i hela huset. De arbetade helt enligt plan och höll vad dem lovade. Kunde inte bli bättre!De flyttade ut aggregatet till garaget på önskemål från mig efter att ha monterat den på en plats jag först önskade mig. Krångligt och mekkigt men de tog på sig att göra det för att göra mig nöjd. Super!read more
Maroun Sleiman
Maroun Sleiman
11:13 02 Jan 20
Jag hade nibe fighter där ventilationssytem satt ihop värmepumpen. Vi bytte till bergvärme och det blev akutellt med... att ha en separat ventilationssytem för in och ut luft. Aerius offert var bra och de gjorde mycket bra jobb. Det som var extra bra med dem är att de samarbetade otroligt bra med firman som installerade bergvärmen. Platsen i tvättsugan är liten och vi behövde få plats för den nya bergvärme pumpen och luft aggregatet. De kom flera gånger, de träffade bergvärme företaget. Först sade vi att det luft aggregatet ska sitta på sidan, men sen när det var dags att installera bergvärmepumen så insåg vi att vi behöver ha den på en annan plats. De lyssnade på oss, gjorde som vi ville utan att ändra på kostnaden. Vdn Tony är mycket trevlig och är villig att lyssna.read more
See All Reviews

OFFERTFÖRFRÅGAN

Fyll i era kontaktuppgifter nedan eller kontakta oss direkt på telefonnummer 08-400 255 53.