Ventilationsservice i Stockholm med Aerius

Ventilationsservice & Ventilationsrengöring i hela Stockholms Län.
Vi erbjuder heltäckande service för samtliga system & hustyper.

godkand-av-villaagarna
aa-certifiering
id06
Service ökar livslängd för system och välmående för människan.

Varför är service viktigt?

Före service

Ett ventilationssystem behöver rengöras och få en service ungefär vart 3:e år av flera anledningar:

 • Kanaler blir försmutsade
 • Motorer blir igensatta med damm och smuts
 • Luftcirkulationen försämras
 • Försämrade luftflöden ökar risken för fukt och mögelskador i våtutrymmen
 • Ökar risken för skador på fläktmotorer
 • Försmutsade filter som stryper luftflödet

Efter service

Några märkbara skillnader husägare känner efter en utförd ventilationsrengöring:

 • Bättre luftflöden, ökad cirkulation i hela hemmet
 • Mindre fukt och imma som stannar kvar i våtutrymmen
 • Lägre ljudnivåer från fläktmotorer
 • Friskare inomhusklimat

Anlita ett företag med kunskap & erfarenhet

Huset och människan mår bättre av att man rengör ventilationskanaler och gör en ventilationsservice. Många företag erbjuder just rengöring av kanaler utan att ta med andra viktiga åtgärder i arbetet. Att rengöra ventilation är ett större jobb än man tror, ifall det ska bli ordentligt utfört.

Ventilationsservice består av flera delmoment för att säkerställa att rengöring av hela ventilationssystemet blir utfört korrekt och att man ser skillnaden, svart på vitt. Nedan förklarar vi alla momenten i en ventilationsrengöring. Vi erbjuder fasta priser för rengöringar av alla ventilationssystem.

Detta tycker våra kunder om oss

Aerius har rensat frånluftskanalerna, monterat takfläkt, installerat 3 st. nya frånluftsduon och en pax fläkt i våtutrymmen. Ett professionellt och kundorienterat företag med ett kompetent och trevlig installatör som visste från start hur han skulle gå till väga med uppdraget. Företaget kom med ett bra förslag på hur jag skulle lösa ett särskilt problem. Hela förloppet, från första besöket till slutinstallation var snabbt, välordnat, välgjort och väldokumenterat. Jag kan varmt rekommendera Aerius Ventilation för liknande uppdrag.
Pamela Theurer
Pamela Theurer
12:20 07 Jul 20
Tack så mycket Aerius Ventilation AB och Tony för grymt bra jobb, väldigt profissionelt bemötande och tänker på alla detaljer stora som små. Jag är verkligen nöjd med resultatet båda för maskinen och för utseendet.
pierre nehme
pierre nehme
18:40 25 May 20
Mycket seriöst företag. Trevliga och snabba. Bra återkoppling. Kan varmt rekommendera.
Magdalena Saleteg
Magdalena Saleteg
10:06 15 Jul 20
Bästa ventilationsfirman i stan! Trevliga och kunniga, vilket gäng! Åtgärdade mindre problem efter utfört arbete. Tack!
Daniel Häggman
Daniel Häggman
12:19 09 Jul 20
Flexibla och problemlösningsorienterade! Löste våra behov på ett smidigt sätt helt i linje med den tighta tidsplan vi hade. Lyhörda och kunniga!
Stefan Sandberg
Stefan Sandberg
08:50 05 Jul 20

Google Rating
4.8

Offert eller rådgivning? Vi löser anpassad offert inom 24 H och erbjuder kostnadsfria hembesök. Fyll i formuläret & beskriv ditt ärende, vi återkopplar inom en arbetsdag

Kontakta oss

aa-certifiering
godkand-av-villaagarna
reco
id06

Rengöring av kanaler

Vi rengör alla frånluftskanaler och rensar kanalerna grundligt med dammfälla och dammviska. All smuts från kanalerna hamnar i dammfällan. Vi lämnar aldrig smuts kvar efter oss och inget av smutset hamnar i huset. Vi rensar kanaler hela vägen dit fläktmotor/fläktmotorer sitter.

Luftflödesmätning för ditt ventilationssystem

Vi börjar alltid först med luftflödesmätning där vi mäter luftflödena. Detta för att konstatera nuläget och nuvärdet på ditt ventilationssystem. Dessa värden skriver vi ner i ett skriftligt protokoll och anges i Liter Per Sekund.

Vid slutet av arbetet får du sedan en eftermätning och detta skriftliga protokoll där du själv kan se och förstå vilka värden du hade innan rengöringen/service gjordes och vilka värden som blev efter vår ventilationsservice.

Byte av filter

Efter luftflödesmätningen börjar vi med rengöring av samtliga frånluftskanaler i hela huset. Vi rengör avluft, uteluft och samtliga frånluftskanaler med en 6-12 meter lång vajer med roterande borste på toppen.

Samtidigt som vi kör med vajern och den roterande borsten har vi en industri dammfälla som kopplas på rören där all smuts hamnar. Inget smuts lämnas kvar, vare sig i rören eller i huset. Vi kommer in som ditt hus var, vi lämnar det bättre.

I Stockholm spenderar vi i genomsnitt 80–90 % av vår tid inomhus. Ett friskt liv börjar därför med ett friskt inomhusklimat. Genom åren har vi på Aerius sett flera skräckexempel, kunder som hört av sig till oss med fukt och mögel i våtutrymmen, stillastående luft, huvudvärk, migrän, andningssvårigheter, sömnsvårigheter och mycket annat.

Huset och människan mår mycket bättre av ett bättre inomhusklimat, det säger sig självt. Sunt förnuft. Ändå faller det mellan stolarna för många husägare att göra en ventilationsservice.

Aerius erbjuder service av din ventilation

Det finns ingen reglerad på att man måste göra en service av ventilationssystemet. Men å andra sidan finns det heller inga lagar på att man måste dammsuga i hemmet eller borsta tänderna två gånger om dagen osv. Detta kallas är något som kallas hygienfaktorer. Att rengöra ventilationskanaler och se till så att man håller hela systemet rent är en självklarhet som bör betraktas som en hygienfaktor. Våra kunder känner oftast en skillnad direkt på luftkvalitén och att inomhusklimatet genast blir mycket bättre. Detta beror helt enkelt på att smuts sätter sig överallt runtom och i ventilationssystemet. Det är något som vi har sett gång på gång igen genom åren vi arbetat ute hos våra kunder.

 

Några av problemen som uppstår när man har ett smutsigt ventilationssystem är som följer:

 • Genomgående sämre luftcirkulation i hela huset
 • Risk för fukt och mögel i våtutrymmen
 • Symptomen ”sjukt hus” kan leda till huvudvärk, försämrad sömnkvalitet och snuva
 • Smutsigt system som sliter på fläktmotorer och system, ökade reparationskostnader

 

Slutligen vi vill säga att det är minst lika viktigt att välja ett företag med erfarenhet och kunskap som att utföra en ventilationsrengöring. Vi har utfört service och rengöringar i alla möjliga typer av fastigheter, därmed vet vi också hur man på bästa sätt utför jobbet. Läs mer FTX-Aggregat

Stockholm Stad Ventilationsservice