Mekanisk frånluft

Mekaniskt frånluftssystem för bättre luft

Mekanisk frånluft är ett effektivt ventilationssystem och ett bra alternativ till ett FTX-system. Aerius Ventilation har många års erfarenhet av att installera och optimera bostäder med mekanisk frånluftsventilation. Vi utgår alltid från dina behov och förutsättningar, så att du får en lösning som passar dig och ditt hem.

Få en offert

Mekanisk frånluft – effektivt mot mögel och fukt

Om du har problem med mögel i badrum, källare eller vind så är mekanisk frånluft en effektiv lösning. Genom att aktivt dra ut fukten från våtutrymmena med hjälp av fläktar kan du få bukt med problemen. Det finns både väggfläktar, takfläktar och så kallade Pax-fläktar som monteras i varje enskilt våtutrymme.

Mekanisk frånluft fungerar genom att systemet suger ut luften ur bostaden vilket skapar ett undertryck som gör att ny utomhusluft letar sig in genom ventilerna.

Att investera i mekanisk frånluft ger bland annat friskare inomhusluft fri från allergener och andra skadliga ämnen. Du kan också spara pengar då det är ett mycket energieffektivt system. Det finns flera olika lösningar att välja mellan så vi rekommenderar att du bokar in ett kostnadsfritt hembesök med en av våra erfarna projektledare. Efter besöket får du en offert anpassad efter just dina behov.

Fördelar med mekanisk frånluft

Det finns flera fördelar med ett mekaniskt frånluftssystem:

  • Det är enkelt att installera och kräver ofta inte så mycket utrymme
  • Fungerar bra oavsett årstid
  • Minskar risken för mögel och andra fuktskador
  • Kan kompletteras med en frånluftsvärmepump.

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Det finns även möjlighet att kombinera mekanisk frånluft med värmeåtervinning, ett så kallat FX-system. Då kopplar vi in en frånluftsvärmepump som återvinner värmen ur luften innan den leds ut ur bostaden. Detta är ett effektivt sätt att få bra ventilation samtidigt som man sparar på värmen.

Vill du veta mer om mekanisk frånluft och om det är rätt ventilationssystem för dig? Då ska du kontakta oss för att diskutera dina behov med våra ventilationsspecialister.

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet. Vi är därför stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare liv. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Önskar du en offert? Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig inom kort.
Choose File
Reco- Aeriues Ventialtion
Godkänd av villaägarna
Tack för ditt meddelande. Vi behandlar ditt ärende och återkommer till dig inom kort.
Det uppstod ett fel när vi försökte skicka ditt meddelande. Försök igen senare eller kontakta oss via e-post info@aerius.se.

Vanliga frågor

Vi är ett stort team och oftast kan vi komma ut till dig redan inom 2-3 veckor för utförande, beroende på omfattning av arbete.
Det går bra att ringa 08-400 255 53 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar inom 24 timmar via e-post.-
Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. För oss är inga projekt för stora eller för små.

Aerius