Radonsanering

Radonsanering

Om ditt hus har förhöjda radonhalter är det viktigt att göra en radonsanering. Aerius Ventilation har lång erfarenhet av att sanera radon i alla olika typer av hus och fastigheter. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar till både privatpersoner och företag, så att ni får en hälsosam inomhusmiljö.

Radonsanering

Åtgärder mot radon

Det finns flera olika sätt att åtgärda problem med radon. För att kunna hitta vilken lösning som passar bäst är det viktigt att ta reda på varifrån radonet kommer. Radon som finns i bostäder och fastigheter kan komma från marken under eller runt om huset, från byggnadsmaterial eller via vattnet. Det allra vanligaste är att radonet kommer ifrån marken.

I vissa fall kan det räcka med att förbättra ventilationen i byggnaden för att få ett bättre luftflöde, men ibland behövs fler åtgärder som exempelvis installation av en radonsug. Vi utför alla typer av åtgärder och väljer alltid den bästa lösningen utifrån era förutsättningar.

Om du har förhöjda radonvärden i din bostad kan du söka radonbidrag och få ersättning med upp till 25.000 kr på de åtgärder som krävs. Du kan läsa mer om detta på Boverkets hemsida.

Sanera radon med Aerius Ventilation

Med bred kunskap och mångårig erfarenhet hjälper vi våra kunder med både konsultation och kostnadseffektiva åtgärder för radonsanering. Vi har hjälpt tusentals svenskar att få en frisk och hälsosam inomhusluft.

Vi börjar med att utföra en noggrann radonbesiktning för att ta reda på var radonet kommer ifrån och därefter återkommer vi med förslag på åtgärder för att minska radonhalten. Vi ser även över hur ventilation fungerar, så att problemen inte kommer tillbaka. Hos oss får ni en långsiktig och säker lösning som är anpassad efter era behov.

Behöver ni hjälp med radonsanering av er lägenhet, hus eller fastighet? Kontakta oss idag så återkommer vi med en offert inom kort!

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet. Vi är därför stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Önskar du en offert?
Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig inom kort.

Reco- Aeriues Ventialtion
Godkänd av villaägarna

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige. Främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring. Likväl hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius