Filterbyte ventilation

Filterbyte för optimal ventilation

Att byta filter i ditt ventilationssystem är ett måste om du vill ha ren och frisk inomhusluft. Aerius Ventilation genomför filterbyten för alla typer av ventilationsanläggningar, bland annat Swegon, Systemair och Östberg. Med regelbundna filterbyten ser du till att ditt ventilationsaggregat fungerar som det ska, och att ditt hem får ett hälsosamt inomhusklimat.

Få en offert
Filterbyte

Rätt filter ger bättre ventilation

Har du ett FTX-aggregat i din villa eller lägenhet? Då är det viktigt att du väljer rätt filter med rätt luftmotstånd när du gör ett filterbyte. Ett ventilationsfilter som är anpassat för just ditt aggregat ser till att ventilationen fungerar som den ska och förlänger dessutom livslängden på aggregatet.

Välj alltid ett filter som rekommenderas av den som tillverkade ventilationsaggregatet. Om du är osäker på vilken modell du har eller vilket filter du behöver kan du kontakta oss. Vi hjälper dig gärna!

Hur ofta ska man byta filter ventilation?

Du bör byta filter i ditt ventilationsaggregat minst en gång per år, men i vissa fall oftare än så. Det beror bland annat på hur många som bor i bostaden, om det finns några husdjur och var någonstans i Sverige du har din bostad.

Om ditt filter är igensatt kan du få följande problem:

  • Försämrat luftflöde och därmed sämre luft i bostaden.
  • Ett högre luftmotstånd vilket gör att fläktarna måste arbeta hårdare för att luften ska cirkulera. Detta leder i sin tur till högre energiförbrukning och ökat slitage.
  • Ökad risk för mögel och andra fuktskador eftersom ett igensatt filter transporterar ut mindre mängd fuktig luft.

Vi har erfarenhet av att byta alla sorts filter, oavsett ventilationssystem. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt filter till ditt aggregat.

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet. Vi är därför stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare liv. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Önskar du en offert? Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig inom kort.
Choose File
Tack för ditt meddelande. Vi behandlar ditt ärende och återkommer till dig inom kort.
Det uppstod ett fel när vi försökte skicka ditt meddelande. Försök igen senare eller kontakta oss via e-post info@aerius.se.

Vanliga frågor

Vi är ett stort team och oftast kan vi komma ut till dig redan inom 2-3 veckor för utförande, beroende på omfattning av arbete.
Det går bra att ringa 08-400 255 53 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar inom 24 timmar via e-post.-
Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. För oss är inga projekt för stora eller för små.

Aerius