Filterbyte2023-02-18T21:45:55+01:00

Filterbyte ventilation

Filterbyte för optimal ventilation

Att byta filter i ditt ventilationssystem är ett måste om du vill ha ren och frisk inomhusluft. Aerius Ventilation genomför filterbyten för alla typer av ventilationsanläggningar, bland annat Swegon, Systemair och Östberg. Med regelbundna filterbyten ser du till att ditt ventilationsaggregat fungerar som det ska, och att ditt hem får ett hälsosamt inomhusklimat.

Filterbyte

Rätt filter ger bättre ventilation

Har du ett FTX-aggregat i din villa eller lägenhet? Då är det viktigt att du väljer rätt filter med rätt luftmotstånd när du gör ett filterbyte. Ett ventilationsfilter som är anpassat för just ditt aggregat ser till att ventilationen fungerar som den ska och förlänger dessutom livslängden på aggregatet.

Välj alltid ett filter som rekommenderas av den som tillverkade ventilationsaggregatet. Om du är osäker på vilken modell du har eller vilket filter du behöver kan du kontakta oss. Vi hjälper dig gärna!

Hur ofta ska man byta filter ventilation?

Du bör byta filter i ditt ventilationsaggregat minst en gång per år, men i vissa fall oftare än så. Det beror bland annat på hur många som bor i bostaden, om det finns några husdjur och var någonstans i Sverige du har din bostad.

Om ditt filter är igensatt kan du få följande problem:

  • Försämrat luftflöde och därmed sämre luft i bostaden.
  • Ett högre luftmotstånd vilket gör att fläktarna måste arbeta hårdare för att luften ska cirkulera. Detta leder i sin tur till högre energiförbrukning och ökat slitage.
  • Ökad risk för mögel och andra fuktskador eftersom ett igensatt filter transporterar ut mindre mängd fuktig luft.

Vi har erfarenhet av att byta alla sorts filter, oavsett ventilationssystem. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt filter till ditt aggregat.

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet, därför är vi stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 24 timmar!

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige, främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring, samtidigt hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius Ventilation - din specialist inom ventilation

Vanliga frågor om filterbyte

Byter ni alla typer av filter för ventilationssystem ?2023-02-16T08:21:02+01:00

Ja, vi byter alla typer av filter på FTX-System, frånluftsvärmepumpar och luftvärmeaggregat. Vi byter även filter på större FTX-Aggregat och kan även hjälpa till med ventilationsrengöring, reparationer samt översyn i samband med ett filterbyte.

Vilka är dom bästa filtrerna för bostäder idag?2023-02-16T07:51:33+01:00

F7 filter är ett av de bästa filtrerna som renar 99,98% av luftens föroreningar och de renar även luften från pollen. Dessa filter återfinns vanligast i moderna FTX-Aggregat med roterande värmeväxlare.

Bör man byta filter i tilluftsventiler som finns i vardagsrum och sovrum?2023-02-16T07:53:56+01:00

Ja det behöver man. Många glömmer bort att det finns filter i tilluftsventiler som med åren blir nersmutsade. Det är viktigt att dessa byts ut med jämna mellanrum, helst 1-2 gånger per år. Nersmutsade filter leder till att luften inte kan passera filtren och man får då nedsatt ventilation och luftflöde i hela huset.

Vad händer om man glömmer att byta filter i ett FTX-Aggregat?2023-02-16T07:58:25+01:00

Vi har haft flera fall där man glömt bort att byta filter i ett FTX-Aggregat. Det som händer är att luftflödena blir avsevärt mycket lägre och ventilationen blir mycket sämre. I många fall har det bildats mikrobiell påväxt i vind hos flera kunder där frånluftsfiltret blivit nersmutsat. Ett smutsigt filter hindrar luften att passera vilket vidare leder till att huset inte ventileras som det är tänkt att göra. Ifall frånluftsfiltret är smutsigt kan man räkna med att frånluften blir avsevärt mycket sämre och då leder till att överskottsvärmen i huset inte evakueras ut. Vilket i sin tur leder till att värmen istället letar sig ut till oönskade platser som till exempel vinden. Vi kan hjälpa till att byta filter, felsöka samt åtgärda alla möjliga typer av ventilationsproblem.