Ventilationsbloggen – Lär Dig Mer om Ditt Inomhusklimat2024-06-23T13:34:20+01:00

Ventilationsbloggen – lär dig mer om ditt inomhusklimat

Här samlar vi intressanta artiklar och blogginlägg inom allt som har att göra med ventilation. Du får lära dig mer om olika ventilationssystem, får tips på hur du kan förbättra ditt inomhusklimat och mycket mer.

Ventilationsfläkt på taket låter – vad göra?

22 juni 2024|

En ventilationsfläkt som låter kan vara mer än bara ett irriterande ljud. Det kan vara ett tecken på att något är fel och kräver omedelbar uppmärksamhet. I denna artikel går vi igenom några vanliga orsaker till att en ventilationsfläkt kan börja låta och vad du bör göra åt det.

Vikten av rengöring och filterbyte i FTX-System

15 juni 2024|

En av de mest kritiska komponenterna i ett FTX-system är filtren, och att byta dessa regelbundet är av största vikt. Här är några skäl till varför det är så viktigt att byta filter i ett FTX-aggregat.

Är det dags att ge din Swegon Casa R85 nytt liv?

5 juni 2024|

Om du vill ge din Swegon R85 ytterligare ett par års drifttid innan du byter ut den för gott finns det många reservdelar att få tag på. Ska man kanske reparera eller byta till den nyare varianten Swegon R3? Vi går igenom skillnaderna.

Vad gör jag om jag har fukt i huset?

13 februari 2024|

Att få fuktskador i huset är många husägares värsta mardröm. Därför är det bra att vara uppmärksam så att du snabbt kan identifiera kännetecken och åtgärda eventuella problem.

När behövs egentligen en FTX-ritning?

13 februari 2024|

Innan du skaffar ett FTX-aggregat är det viktigt att ha en ritning för ditt FTX-system. Med en korrekt FTX-ritning i handen är det lätt att beräkna systemets storlek, samt vad som krävs för att installationen ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

Hur hjälper FTX-ventilation mot radon?

1 november 2023|

Hur hjälper FTX ventilation mot radon? Hur går det till? Vad kostar det? Vilka alternativ finns? Läs om FTX ventilation och varför det är effektivt mot radon.

Hur förbättrar man ventilationen i källaren?

3 oktober 2023|

Har du tillräckligt med ventilation i din källare? Källare har historiskt sett inte använts som boyta, utan tjänat som förvaring eller utrymme för värmepanna och vattenberedare.

Aerius Ventilation ansluter till Svensk Ventilation

14 februari 2023|

Aerius Ventilation ansluter till den välrenommerade branschorganisationen Svensk Ventilation efter att vid flertalet tillfällen haft dialog med Britta Permats, VD för Svensk Ventilation. Svensk Ventilation har en viktig roll i Sveriges samhälle och lyfter ämnen som inomhusklimat och energieffektivisering – något som vi på Aerius Ventilation brinner för. Ett  medlemskap blev därför en självklarhet för oss.

Essvent fläkt – allt om kryddhyllefläktar

6 februari 2023|

Essvent S köksfläkt är Sveriges vanligaste kryddhyllefläkt och finns installerad i hundratusentals bostäder runt om i vårt avlånga land, den påträffas vanligast i lägenheter.

Så slipper du kondens och imma på fönster

14 december 2022|

Imma på insidan av fönster beror till största del på att inomhusluften står still och att det är otillräcklig cirkulation på luften/otillräcklig ventilation. Genom åren har vi träffat många kunder med imma på fönsterna.

Hög luftfuktighet inomhus? Det här ska du tänka på

6 december 2022|

Att ha för hög luftfuktighet inomhus kan leda till stora problem såsom dålig lukt, kvalster och mögel. Det är däremot inte bra att ha allt för torr heller. Det bästa sättet att hålla en normal luftfuktighet inomhus är att mäta och justera din ventilation.

Ventilationsfläkt på taket? Allt du behöver om takfläkt för ventilation

12 september 2022|

Allt du behöver veta om takfläktar, stora som små. Vi har hjälpt tusentals hushåll och bostadsrättsföreningar att byta/reparera frånluftsfläktar. Här går vi igenom främst takfläktar men även kammarfläktar. Hittar du inte info om just din frånluftsfläkt, kontakta oss så hjälper vi dig på bästa sätt.

Villavent – marknadsledaren som finns kvar än idag

6 september 2022|

Villavent – marknadsledaren som finns kvar än idag Villavent erbjöd under många år högpresterande ventilationssystem för bostadshus. I mångas hem har Villavents system VM1, VM2, VVX 400, VX 700, ...

Byt ut ditt Temovex-aggregat och sänk dina energikostnader

27 augusti 2022|

Temovex är ett äldre FTX-aggregat som finns i många hus och villor runt om i Sverige. Aggregaten var framförallt populära på 80- och 90-talet och några vanliga modeller inkluderar Temovex 480s, Temovex 480, Temovex 1000, Temovex 250s, Temovex 400 samt Temovex 250.

Förebygg covid-19 med bra ventilation

22 juli 2022|

Förebygg covid-19 med bra ventilation Att ha ett bra inomhusklimat med frisk luft är viktigt för att förebygga covid-19 och andra luftburna virusinfektioner. Covid-19 sprids framförallt inomhus med luftburna ...

Allt du behöver veta om rotavdrag

25 april 2022|

Du har säkert hört talas om rotavdrag och att det går att använda om du vill renovera eller bygga om hemma. Men hur fungerar det egentligen? I den här artikeln svarar vi på alla dina frågor.

Så här hittar du ett seriöst byggföretag

29 mars 2022|

Går du i renoveringstankar och letar efter ett pålitligt byggföretag? Att hitta ett företag som möter dina behov, både vad gäller offert och utförande av arbete, kan vara svårt.

FTX TermaVent S20 – dags att byta aggregat?

15 februari 2022|

Har du har ett TermaVent-aggregat som du vill byta ut? Då bör du först se om du är beroende av uppvärmningen från aggregatet eller om du har möjlighet till uppvärmning från andra källor som är mer kostnadseffektiva.

Bahco Minimaster – allt du behöver veta

27 januari 2022|

Idag, cirka 33 år efter att man började installera de första bahco aggregaten så har tekniken och aggregaten förändrats rejält. De hushåll som fortfarande har kvar sina gamla Bahco Minimaster, både bahco värmeåtervinningsaggregat och bahco luftvärmeaggregat, borde ha bytts för tio år sedan.

FTX-ventilation – en introduktion

20 januari 2022|

FTX-ventilation är en smart ventilationslösning som allt fler privatpersoner och företag upptäckt. Systemet reglerar mängden frisk luft som tas in samtidigt som den återvinner värme från luften som lämnar fastigheten.

9 tips för bättre ventilation i gamla hus

13 januari 2022|

Ventilation i gamla hus fungerar ofta inte lika bra som det gjorde när huset byggdes. Om du bor i ett äldre hus med dålig luftcirkulation är det vanligt att uppleva snuva, migrän, sömnbesvär och instängd luft.