Ventilation i Stockholms län2023-09-21T21:02:11+01:00

Ventilation Stockholm – snabb & pålitlig service

Söker du snabb och pålitlig hjälp med ventilation i Stockholm? Aerius Ventilation i Stockholm bistår med energieffektiva helhetslösningar inom ventilation och service i hela Stockholms Län. Företaget startade sin resa 2015 och har idag ett av branschens högsta kundnöjdhet. Detta beror på att varje projekt behandlas individuellt och man lägger stor vikt i detaljer för att möta varje enskild behov.

Hur kan vi förbättra din ventilation i Stockholm?

Aerius Ventilation utför alla typer av servicearbeten inom ventilation i Stockholm. Oavsett om du behöver hjälp med att installera ett nytt ventilationssystem, göra en ventilationsservice eller utföra en radonsanering så är vi rätt val för er. Förutom att vara omtyckta av fastighetsförvaltare och bostadsrättsföreningar, hjälper vi även privatpersoner runtom i Storstockholm med bra luft och lägre energikostnader.

installation ventilation stockholm

Varför anlita oss för ventilation i Stockholm?

Sedan vi startade vår verksamhet 2015 har vi hjälpt tusentals stockholmare att förbättra sin ventilation i Stockholm. Vi värdesätter god kvalitet, leveranssäkerhet och långsiktiga relationer, något som har gjort att vi har ett av branschens högsta betyg vad gäller kundnöjdhet.

Arbetet inleds alltid med ett kostnadsfritt platsbesök varefter vi återkommer med en detaljerad offert och arbetsbeskrivning. Som kund kan du vara trygg i att du får en ventilationslösning utifrån dina behov och förutsättningar.

När du anlitar oss för ventilation i Stockholm får du:

  • Snabb och pålitlig service
  • Energieffektiva lösningar
  • En projektledare som bryr sig
  • Professionellt bemötande
  • Kostnadseffektiva ventilationslösningar

Ventilation och service för alla behov

Vi erbjuder ett heltäckande utbud ventilationstjänster för både privatpersoner och företag i Stockholm. Hos oss får du hjälp med allt från radonsanering och filterbyten till att installera FTX-system. Självklart erbjuder vi även löpande underhåll och service så att ni alltid har ren och frisk luft som är fri från farliga partiklar.

Med ett välfungerande ventilationssystem får du inte bara ett behagligt inomhusklimat, du kan dessutom minska dina energikostnader. Vi hjälper dig att hitta en kostnadseffektiv lösning som passar ditt hem eller din fastighet.

Letar du efter ett ventilationsföretag i Stockholm? Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig! Vi arbetar i flera orter runtom hela Stockholms Län till exempel Huddinge, Sollentuna, Järfälla, Tyresö, Täby, Nacka, Lidingö, Värmdö, Norrtälje, Åkersberga, Vallentuna och Danderyd.

Kostnadsfria platsbesök för boende i Stockholms Län

Vi är ett Stockholmsbaserat ventilationsföretag och kan därför erbjuda kostnadsfria hembesök för anpassade installationer av ventilationssystem. Vi utgår ifrån både norr, söder och utför installationer i hela Mellansverige. Vi har hjälpt tusentals kunder att förbättra sina inomhusklimat i över 8 år och är stolta över att ha ett av branschens högsta kundnöjdhet, mycket tack vare erfarenhet och hårt arbetande medarbetare som sätter kunden i fokus. Våra projektledare har lång teknisk erfarenhet av att energieffektivisera och förbättra inomhusklimatet i alla typer av hus och fastigheter.

Energieffektivisering av ventilationssystem i hela Storstockholm

Ventilation och energieffektivisering står högt i agendan hos många stockholmare och det är viktigare än någonsin att se till så att man ventilerar sitt hus på rätt sätt med minimala värmeförluster. Många väljer idag att installera FTX i gammalt hus. FTX system återvinner 75-86% av värmen i hela huset samtidigt som luften byts ut varannan timme, dygnet runt.

Hur energieffektiviserar man sitt hus med ventilation?

Genom att byta gamla fläktar i hus som har någon form av mekanisk ventilation har man numera möjlighet att välja energisnåla fläktar. På samma sätt som glödlampan gradvis fasades ut och ersattes av LED lampor har man numera energisnåla fläktar, så kallade EC fläktar som ersätter de gamla AC fläktarna.

För hus som inte har mekanisk ventilation d.v.s endast självdrag kan man välja EC fläktar när man konverterar självdrag till mekanisk ventilation.

Energieffektivt inomhusklimat behöver inte bli en dyr historia

Ett energieffektivt ventilationssystem behöver inte bli en kostsam historia. Det dyraste systemet heter FTX System men det finns billigare varianter som kan göra en stor skillnad på inomhusluften med låga värmeförluster. Mekanisk frånluft med en frånluftsfläkt är lösningen ifall man vill ha en kostnadseffektiv installation med minimal åverkan i huset.

Många äldre hus i Stockholm har en luftomsättning långt under boverkets krav & riktlinjer

Många husägare i Stockholm har en luftomsättning långt under boverkets krav och rekommendationer. Detta beror till stor del på äldre hus som upprättats innan de nya regelverken trädde i kraft. Det är viktigare än någonsin för husägare med gamla hus att se till så att ventilationen fungerar korrekt och att det finns ett luftombyte för att leda ut gammal luft och ta in ny frisk luft. På senare år har det blivit allt mer populärt att täta hus med 3 glas fönster och tilläggsisolering av vindar. I en process där man tätar huset behöver man alltid se till så att ventilationen inte blir lidande. Kontakta oss så ser vi till att ditt inomhusklimat fungerar som det är tänkt.

Radonsanering i Stockholm

Vi har lång och gedigen erfarenhet av radonsanering. Behöver du hjälp med radonsanering i Stockholm kan du kontakta oss för ett kostnadsfritt platsbesök. Kostnaden för radonsanering kan skilja sig beroende på lösning, det kan kosta allt ifrån 20 000 kronor till 150 000 kronor. Det finns i huvudsak tre olika system för radonsanering:

FTX Ventilation – dyraste saneringsåtgärden

FTX Ventilation, så kallat FTX System innebär förenklat sagt att man har två fläktar varav ena betjänar allrum, vardagsrum och sovrum med ny frisk luft medans den andra fläkten betjänar våtutrymmen med frånluft för att leda ut fukt med gammal luft. FTX återvinner minst 80% av luften inomhus och är den lösningen som flest kunder väljer när man ska sanera radon.

Mekanisk Frånluft (F) – näst dyraste saneringsåtgärden

Frånluftssystem med en frånluftsfläkt kallas för mekanisk frånluft. Endast en fläkt placeras i ett lämpligt utrymme där vanligast är vind eller på skorsten för att dra ut gammal fuktig och förorenad luft från våtutrymmen. Den nya friskluften tas in via otätheter eller ventiler man installerar i fönster/väggar. Denna lösningen är billigare än FTX men man får då ökat kallras i huset.

Radonsug – billigaste radonsaneringen

Radonsug installeras normalt i hus med markradon. Man borrar ett hål i plattan eller grunden där radonet befinner sig i, drar rör och installerar fläkt för att suga ut radonet bort från grunden ut till det fria. Denna lösningen är det billigaste alternativet och lämpar sig för hus med enbart markradon.

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet, därför är vi stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 48 timmar!
Godkänd av villaägarna

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till [email protected]. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige, främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring, samtidigt hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius

Vanliga frågor om ventilation i Stockholm

I vilka områden i Stockholm utför ni ventilationsarbeten?2022-05-02T21:12:47+01:00

Vi arbetar i stort sett i hela Stockholms län, till exempel Huddinge, Järfälla, Tyresö, Täby, Sollentuna, Nacka, Lidingö och Danderyd. Om du behöver hjälp med din ventilation i Stockholm ska du kontakta oss!

Hur kan jag få hjälp med ventilation i Stockholm?2023-08-04T05:43:49+01:00

Kontakta oss på Aerius – Din expert med gedigen kompetens och erfarenhet. Vi hjälper både privatpersoner, företag och fastighetsägare över hela Stockholm.

Vilka tjänster utför ni?2022-09-15T22:47:28+01:00

Vi erbjuder ett brett tjänsteutbud inom allt som har med ventilation att göra. Vi kan till exempel installera olika typer av ventilationssystem som FTX-System, åtgärda fel och utföra ventilationsrengöring, byta filter och byta frånluftsfläktar, stora som små. Här hittar du alla våra tjänster.

Ventilation Stockholm

Aerius Ventilation AB
Lyftkransvägen 7 A
142 50 Skogås
[email protected]
010-300 1600