Rotavdrag för ventilationsarbeten

Rotavdrag för alla typer av ventilationsarbeten

Rotavdraget är ett avdrag som får göras när du anlitar ett företag för reparation, underhåll, ombyggnad och/eller tillbyggnad till ditt hus. Du får dra av 30 procent av arbetskostnaden, dock max 50 000 kr per person och år. Det betyder att om ni är två personer som bor i huset får ni tillsammans göra avdrag på arbetskostnaderna med upp till 100 000 kr per år. Du får däremot inte dra av kostnader för material eller övriga kostnader såsom resekostnader.

Några exempel på arbeten som du kan få rotavdrag för är:

Det finns med andra ord många insatser där du som privatperson kan få skattereduktion på arbeten som utförs.

Så går det till

Det är vi på Aerius som ansöker om avdraget direkt från Skatteverket, och redan på din faktura har vi dragit av summan. Om Skatteverket inte skulle godkänna avdraget kommer vi dock att fakturera det återstående beloppet. Det kan exempelvis bero på att du inte har betalat in tillräckligt med skatt för att täcka avdraget, eller att du anlitat olika företag för att göra jobb där avdraget totalt överskrider maxbeloppet. Läs mer på Skatteverkets hemsida.

Rotavdraget räknas ihop med rutavdraget som gäller hushållsnära tjänster, inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror. Den totala summan för de båda avdragen får inte överskrida 75 000 kr per person och år. Du kan därför få avslag för rotavdrag trots att dessa inte överskrider 50 000 kr om du redan begärt rutavdrag.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller funderingar kring rotavdrag.

bild på en spargris och pengar, symboliserar rotavdrag

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 24 timmar!

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till [email protected]. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige, främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring, samtidigt hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius Ventilation - din specialist inom ventilation och inomhusklimat