FTX-system och FTX-ventilation

Installera FTX-Aggregat med Aerius Ventilation AB

Vill du byta, göra om eller installera ett nytt FTX-system? När du anlitar oss sköter vi allt från ritningar till själva installationen. Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök, där du tillsammans med en av våra erfarna projektledare tar fram en lösning utifrån de problem som du upplever. Vi utgår alltid ifrån dina behov och förutsättningar, och fastställer inte vilket system eller vilken lösning du bör ha förrän vi analyserat och klarlagt problemet.

Få en offert
ftx-ventilation

FTX-ventilation ger ett bättre inomhusklimat

Anledningen till att många idag väljer att installera ett FTX-aggregat i sin villa är att det ger renare luft och bättre inomhusklimat. Om du har ett välisolerat hus med 3-glasfönster och tjocka väggar är det en god idé att installera ett modernt FTX-system. Du kommer att belönas med friskare luft, bättre ventilation och ett mer hälsosamt hem. Bor du i hus eller villa? Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning så berättar vi mer om hur ett FTX-aggregat kan hjälpa dig.

Vad är FTX-system och hur fungerar det?

FTX är ett flexibelt och kostnadseffektivt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Ett FTX-aggregat har två fläktmotorer, en som betjänar våtutrymmen med frånluft och en som betjänar sovrum/vardagsrum med tilluft. Den varma frånluften återvinns genom en roterande värmeväxlare som återvinner mellan 75-86 procent, samtidigt som du får ett bättre inomhusklimat. Eftersom frånluften och tilluften är konstant skapar FTX-aggregatet luftcirkulation i hemmet under hela dygnet, alla dagar om året. Dagens moderna aggregat använder ett så kallat F7-filter som renar all luft, även pollen.

Fördelar med FTX-aggregat:

  • Konstant luftcirkulation i hela hemmet
  • Nästintill kliniskt ren luft via F7-filter
  • Behagligare och renare inomhusluft
  • Bästa valet för pollenallergiker och astmatiker
  • Värmeåtervinning på 75-86 procent

Vi arbetar med flera olika tillverkare och väljer FTX-aggregat utifrån dina förutsättningar. Bland annat tittar vi på storleken på utrymmet där aggregatet ska stå, hur anslutningarna sitter idag, hur de ska sitta på det nya aggregatet, hur många personer som bor i huset, rörens dimensioner samt hur de går i huset. När vi rekommenderar FTX-system tar vi även hänsyn till garantitider från olika leverantörer och din budget. Vi är vana vid att installera system från såväl Systemair och Östberg som Komfovent och Swegon. Det viktigaste för oss är att du får ett FTX-system som passar dig och ditt hem.

När vi driftsatt ventilationssystemet

  • När vi är klara med installationen och driftsatt ditt nya ventilationssystem ser vi alltid till att städa efter oss. Vi plockar undan och slänger gammalt material såsom fläktar, spirorör, isolering och spill. När vi genomför en FTX-installation är bättre luft det enda vi lämnar efter oss.

  • Du får ett skriftligt protokoll på vad som utförts.
  • Arbetet tar cirka 2-3 timmar för en normalstor villa, radhus, parhus eller större lägenhet, och i de fallen har vi alltid fasta priser. Vi utför även arbeten på större fastigheter såsom kontor, skolor, restauranger och bostadsrättsföreningar. Då görs ett platsbesök för att kunna beräkna priset för installationen.

Därför ska du anlita oss för installation av FTX-aggregat

Utöver vår mångåriga erfarenhet av FTX-system, följer här ytterligare några anledningar till varför du ska välja Aerius Ventilation.

Nöjda kunder

Vi på Aerius Ventilation levererar alltid över förväntan, vilket leder till att vi har ett stort antal nöjda kunder. Våra erfarna tekniker delar dessutom gärna med sig av tips och råd för hur du optimerar ditt system för ett ännu friskare inomhusklimat. Vi engagerar oss!

Snabba återkopplingar och tydlig offert

Inom 24 timmar från platsbesöket får du en offert där vi tydligt specificerat kostnader för material, arbete och kringavgifter. Utöver detta får du även en noggrann arbetsbeskrivning över vad som ska utföras. Med dessa dokument undviker vi eventuella missförstånd och du ser exakt vad det är du betalar för.

Dedikerad och erfaren projektledare

Under arbetets gång uppdaterar vår projektledaren dig löpande om hur det går och vilka delmoment som kvarstår. Vi på Aerius Ventilation värdesätter en tydlig och effektiv kommunikation, vilket uppskattas av våra kunder. När installationen är klar visar vi hur du tar hand om ventilationssystemet på bästa sätt och hur du använder de olika funktionerna.

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet. Vi är därför stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare liv. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Önskar du en offert? Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig inom kort.
Choose File
Tack för ditt meddelande. Vi behandlar ditt ärende och återkommer till dig inom kort.
Det uppstod ett fel när vi försökte skicka ditt meddelande. Försök igen senare eller kontakta oss via e-post info@aerius.se.

Vanliga frågor

Vi är ett stort team och oftast kan vi komma ut till dig redan inom 2-3 veckor för utförande, beroende på omfattning av arbete.
Det går bra att ringa 08-400 255 53 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar inom 24 timmar via e-post.-
Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. För oss är inga projekt för stora eller för små.

Aerius