Aerius Ventilation AB
FTX-System2023-03-08T16:55:18+01:00

FTX-system och FTX-ventilation

Installera FTX-System med Aerius Ventilation AB

Vill du byta, göra om eller installera ett nytt FTX-system? När du anlitar oss sköter vi allt från ritningar till själva installationen. Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök, där du tillsammans med en av våra erfarna projektledare tar fram en lösning utifrån de problem som du upplever. Vi utgår alltid ifrån dina behov och förutsättningar, och fastställer inte vilket system eller vilken lösning du bör ha förrän vi analyserat och klarlagt problemet.

Få en offert
FTX-system

FTX-ventilation ger ett bättre inomhusklimat

Anledningen till att många idag väljer att installera ett FTX-aggregat i sin villa är att det ger renare luft och bättre inomhusklimat. Om du har ett välisolerat hus med 3-glasfönster och tjocka väggar är det en god idé att installera ett modernt FTX-system. Du kommer att belönas med friskare luft, bättre ventilation och ett mer hälsosamt hem. Bor du i hus eller villa? Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning så berättar vi mer om hur ett FTX-aggregat kan hjälpa dig.

Vad är FTX-system och hur fungerar det?

FTX är ett flexibelt och kostnadseffektivt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Ett FTX-aggregat har två fläktmotorer, en som betjänar våtutrymmen med frånluft och en som betjänar sovrum/vardagsrum med tilluft. Den varma frånluften återvinns genom en roterande värmeväxlare som återvinner mellan 75-86 procent, samtidigt som du får ett bättre inomhusklimat. Eftersom frånluften och tilluften är konstant skapar FTX-aggregatet luftcirkulation i hemmet under hela dygnet, alla dagar om året. Dagens moderna aggregat använder ett så kallat F7-filter som renar all luft, även pollen.

Fördelar med FTX-aggregat:

  • Konstant luftcirkulation i hela hemmet
  • Nästintill kliniskt ren luft via F7-filter
  • Behagligare och renare inomhusluft
  • Bästa valet för pollenallergiker och astmatiker
  • Värmeåtervinning på 75-86 procent

Vi arbetar med flera olika tillverkare och väljer FTX-aggregat utifrån dina förutsättningar. Bland annat tittar vi på storleken på utrymmet där aggregatet ska stå, hur anslutningarna sitter idag, hur de ska sitta på det nya aggregatet, hur många personer som bor i huset, rörens dimensioner samt hur de går i huset. När vi rekommenderar FTX-system tar vi även hänsyn till garantitider från olika leverantörer och din budget. Vi är vana vid att installera system från såväl Systemair och Östberg som Komfovent och Swegon. Det viktigaste för oss är att du får ett FTX-system som passar dig och ditt hem.

När vi driftsatt ventilationssystemet

  • När vi är klara med installationen och driftsatt ditt nya ventilationssystem ser vi alltid till att städa efter oss. Vi plockar undan och slänger gammalt material såsom fläktar, spirorör, isolering och spill. När vi genomför en FTX-installation är bättre luft det enda vi lämnar efter oss.

  • Du får ett skriftligt protokoll på vad som utförts.
  • Vi går igenom hela arbetet, från topp till tå och visar vad vi har gjort. Som kund får man en ordentlig genomgång på hur systemet fungerar, hur ofta man t ex bör byta filter och hur ofta man gör en service. Vi lämnar inga frågor obesvarade.

Därför ska du anlita oss för installation av FTX-Ventilation

Utöver vår mångåriga erfarenhet av FTX-system, följer här ytterligare några anledningar till varför du ska välja Aerius Ventilation.

Nöjda kunder

Vi på Aerius Ventilation levererar alltid över förväntan, vilket leder till att vi har ett stort antal nöjda kunder. Våra erfarna tekniker delar dessutom gärna med sig av tips och råd för hur du optimerar ditt system för ett ännu friskare inomhusklimat. Vi engagerar oss!

Snabba återkopplingar och tydlig offert

Inom några dagar från platsbesöket får du en offert där vi tydligt specificerat kostnader för material, arbete och kringavgifter. Utöver detta får du även en noggrann arbetsbeskrivning över vad som ska utföras. Med dessa dokument undviker vi eventuella missförstånd och du ser exakt vad det är du betalar för.

Dedikerad och erfaren projektledare

Under arbetets gång uppdaterar vår projektledaren dig löpande om hur det går och vilka delmoment som kvarstår. Vi på Aerius Ventilation värdesätter en tydlig och effektiv kommunikation, vilket uppskattas av våra kunder. När installationen är klar visar vi hur du tar hand om ventilationssystemet på bästa sätt och hur du använder de olika funktionerna.

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet. Vi är därför stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Önskar du en offert?
Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig inom kort.

Choose File
Reco- Aeriues Ventialtion
Godkänd av villaägarna

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige. Främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring. Likväl hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius

Vanliga frågor om FTX-system

Vad kostar ett FTX-system?2022-05-02T20:32:38+01:00

Priset kan bero på flera olika saker och det är svårt att ge ett exakt svar. Men vanligtvis brukar kostnaden landa på mellan 90 000 och 150 000 kr, efter ROT-avdrag. Om du kontaktar oss kan vi ge dig en tydligare offert.

Vilket FTX-aggregat ska jag välja?2022-05-02T20:33:33+01:00

Idag finns det en uppsjö av olika FTX-aggregat att välja mellan. Vi hjälper dig gärna välja en produkt som passar dina behov. Ventilationsfirman Aerius är en oberoende leverantör och rekommenderar utifrån kvalitet och faktorer såsom ljudnivå, kapacitet samt hållbarhet. Här hittar du några av de produkter vi använder oss mest av.

Hur lång tid tar det att installera ett FTX-System i villa?2022-09-30T21:17:54+01:00

Installera ett FTX-System tar mellan 4-7 arbetsdagar för en villa upp till 300 kvadratmeter. Det är många faktorer som spelar in som dikterar hur lång tid det tar, antal håltagningar, hur många schakt som ska upprättas för varje plan, isoleringstjocklek av ventilationsrör i vind, antal ljuddämpare och mycket mer.

Vad ska jag tänka på när jag byter FTX-aggregat?2022-05-02T20:34:16+01:00

Det viktigaste är att välja ett FTX-aggregat som är anpassat efter dina behov och din bostad. Några saker att ta hänsyn till är antal kvadratmeter, hur många personer som vistas i fastigheten, takhöjd och mer. Välj ett aggregat som har hög kvalitet och som erbjuder rätt dimensioner, styrka och garantier. Om du behöver hjälp med att installera FTX-ventilation ska du kontakta oss på ventilationsföretaget Aerius.

Hur ofta ska man byta filter i ett FTX-aggregat?2022-05-02T20:35:17+01:00

Filtret ska bytas minst en gång per år. Men om ni är många som bor i bostaden eller om någon har astma eller andra luftvägsproblem kan det vara bra att byta oftare.

Hur många kWh förbrukar ett FTX-System?2022-09-02T23:19:27+01:00

Kunder ställer regelbundet frågan om hur mycket ett FTX-System förbrukar i kHw. Vi valde att skicka ett mejl till Östberg, Systemair och Swegon för att se hur det ligger till och mottog var varierande svar. Vår slutsats är att ett FTX-System drar mellan 500 kWh – 1500 kWh per år för en villa upp till 250 m2.

Energibesparing FTX-System – Hur mycket sparar jag?2022-09-28T14:51:36+01:00

Hur mycket energibesparing du får av ett FTX-System är svårt att säga, för att få en anpassad kalkyl rekommenderar vi att man ringer till kommunen och efterfrågar en energi- och klimatrådgivare.