Ventilationsrengöring Stockholm

Söker du en pålitlig partner för ventilationsrengöring i Stockholm?

Aerius Ventilation är ett stockholmsbaserat ventilationsföretag som med åren utfört tusentals ventilations- och servicearbeten i hela Stockholms län. Våra medarbetare har god lokalkännedom och är bekanta med de flesta områdena i hela länet. Vi har en djupgående förståelse för de ventilationssystem som är installerade i specifika områden, ända sedan de ursprungligen upprättades.

ventilationsservice och installationer

Ventilationsservice i hela Storstockholm – för hälsan och inomhusmiljön

Ventilation är avgörande för en hälsosam och behaglig inomhusmiljö, men det är lika viktigt att se till att ventilationskanalerna är rena och väl underhållna. I den här artikeln fokuserar vi på vikten av ventilationsservice i Stockholm, vad det innebär, och hur det kan förbättra ditt inomhusklimat.

Hur mycket kostar en ventilationsservice?

Kostnaden för en ventilationsservice varierar beroende på storlek, antal plan och hur stort systemet är. Priset för en service av villa kostar mellan 2000 till 4000 kronor.

Vad kostar det att göra en FTX service?

En FTX ventilation service kostar i genomsnitt 3 000 kr – 5 000 kr. Priset varierar beroende på husets storlek samt omfattningen av det som skall underhållas.

Energioptimera med regelbunden service

Regelbunden underhåll av ditt ventilationssystem förlänger livslängden på aggregat och fläktar. Smutsiga kanaler och fläktar gör att fläktsystemet behöver jobba hårdare för att trycka ut rätt mängd luft per sekund. Med en regelbunden service av ventilationssystemet undviker du fläktar som går i högvarv och onödiga reparationskostnader.

FTX Ventilation Service: Håll ditt system i toppskick

Att sköta om din FTX-ventilation är viktigt för att undvika problem och kostnader. Rengör ventilationskanalerna vart tredje år och byt filter minst en gång per år för att hålla luftflödena bra. Om du inte gör regelbunden service, kan du förlora upp till 30% effektivitet på bara ett år. Vi erbjuder prisvärda tjänster och du kan lätt få en offert via telefon eller mejl. Varför det är viktigt:

 • Fläktar och värmeväxlare ska arbeta utan motstånd
 • Undvika onödiga larm och varningar från kontrollpanel
 • Spara på energikostnader
 • Förhindra onödiga reparationer
 • Andas ren och bra luft

Hur får man en bra ventilationsservice?

Det finns många företag som erbjuder service för ventilationssystem, här guidar vi dig i hur du kontrollerar att en service av ditt ventilationssystem blir korrekt utfört och att du beställer en bra service. När du begär in offerter behöver man ställa rätt frågor:

Begär en arbetsbeskrivning och offert

Första steget vid offert stadiet är att begära in offerter från de aktörerna som tilltalar dig. Fråga efter en arbetsbeskrivning där det tydligt ska framgå vad som ingår i en service av ditt specifika ventilationssystem. T ex så finns det vissa företag som enbart erbjuder att borsta kanalerna medans andra även inkluderar service av fläktar, värmeväxlare, injustering och eventuella reparationer/förbättringar.

Fråga om företaget i fråga utfört en service på ditt specifika ventilationssystem

Det är alltid en god idé att fråga om företaget utfört en service på ditt specifika ventilationssystem för att säkerställa att förutsättningarna för en lyckad service är bra.

Ta reda på rekommenderade serviceintervaller för ditt system

Ta även reda på hur ofta en service bör göras och hur lång tid det har gått sedan senaste servicen. Detta kan hjälpa dig att få mer förståelse för ditt ventilationssystem.

Vad använder man för verktyg vid en service av ventilationssystem?

Fråga även vilka verktyg som används vid en service. Vissa använder enbart borste medans andra använder borste, industriell dammfälla och en luftflödesmätare. Detta kan ge dig en bra inblick i vad som ingår i en service innan du beställer den.

Service, montage, installation och reparation i Stockholms Län

Vi är ett fulltäckande serviceföretag inom ventilation för hus, bostadsrättsföreningar och fastighetsförvaltare i hela Stockholms Län:

 • Installation av FTX System – stora som små
 • Byte av gamla FTX Aggregat från alla tillverkare
 • Ventilationsservice och rengöring
 • Radonsanering
 • OVK besiktning
 • Byte av gamla frånluftsfläktar, stora som små
 • Energieffektivisering
 • Kostnadsfria platsbesök i hela Stockholms Län

Drift och underhåll – Effektiv Ventilation Service för din fastighet

Drift och underhåll av kommersiella ventilationssystem är en viktig del för verksamheten och de personerna som vistas i lokalen. Ett drift och underhållsschema etableras för att regelbundet byta filter, föra anteckningar för att kunna gå bakåt i historiken samt en rutin för skötsel och hantering. Vi hjälper till från start till mål med drift och underhåll på både stora och små ventilationssystem.

Varför är Ventilationsservice Nödvändigt i Stockholm?

I en storstad som Stockholm, med all dess trafik och luftföroreningar, är det extra viktigt med väl fungerande och rena ventilationssystem. Förorenade ventilationskanaler kan leda till allt från dålig luftkvalitet till ökade risker för allergier och luftvägsproblem. Det kan även förorsaka en ökad belastning på ditt ventilationssystem, vilket i sin tur kan leda till högre energikostnader.

En professionell service inte bara förbättrar luftkvaliteten utan ökar också effektiviteten i ditt ventilationssystem. Detta leder till bättre energieffektivitet och därmed lägre energikostnader. Det kan också förlänga livslängden på ditt system, vilket sparar dig pengar på lång sikt.

Hur ofta bör man göra en service av ventilationssystem?

Rekommendationer för hur ofta man bör genomföra en service varierar beroende på typ av fastighet och användning. För villor rekommenderas en service var femte år, medan kommersiella fastigheter och flerbostadshus i Stockholm bör ha en tätare rengöringsintervall, oftast var tredje år.

Faktorer som kan påverka hur ofta en rengöring behövs inkluderar byggnadens ålder, ventilationssystemets komplexitet och även yttre faktorer som trafiknära lägen. Det är alltid bäst att konsultera med en expert inom service i Stockholm för att få en skräddarsydd rekommendation för just din fastighet.

Vad Ingår i en Professionell service i Stockholm?

En fullständig ventilationsservice utförs av certifierade tekniker och bör inkludera en noggrann inspektion av hela systemet, från inluft till utluft. Det inkluderar rengöring av ventilationskanaler, fläktar, filter och eventuella värmeväxlare. I Stockholm är det också vanligt att rengöra eventuella fukt- och mögelskador som kan ha uppstått i systemet.

Tjänsterna kan variera, men i regel bör en professionell service också inkludera en fullständig rapport med före- och efterbilder samt rekommendationer för framtida underhåll och eventuella reparationer.

Att investera i regelbunden service av ventilationssystem i Stockholm är inte bara bra för din hälsa utan även för din plånbok. Genom att anlita certifierade tekniker för din ventilationsrensning får du inte bara ett effektivare och mer energisnålt system, men du säkerställer också en hög inomhusluftkvalitet. Om du är bosatt i Stockholm och området runt, tveka inte att ta steget mot en bättre inomhusmiljö genom professionell genomgång.

Vad kostar en service av ventilation för en villa?

Priset för en ventilationsservice i Stockholm hänger på flera faktorer så som storlek, system och hur smutsigt det är. Kostnaden för en service av ventilationssystem i Stockholm varierar mellan 2000 till 4000 kronor efter rot för en vanlig villa.

Service & ventilation för villa och husägare

Vår expertis sträcker sig hela vägen tillbaka till 70 talet då de första energieffektiva ventilationssystemen installerades för småhus. Genom åren har vi studerat, projekterat, installerat tusentals fläktar och aggregat från alla årstider och tillverkare. Vi installerar radon, FTX, mekanisk frånluft och många andra system som vi med åren sett funkar.

Vad tycker kunderna om våra servicearbeten i Stockholm?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft Stockholm och kunderna i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet, därför är vi stolta över att ha ett av branschens högsta betyg i Sverige vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan för ventilationsservice i Stockholm

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 48 timmar!

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige, främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring, samtidigt hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius Ventilation - din specialist inom ventilation