Är det dags att ge din Swegon Casa R85 nytt liv?

Ventilationsaggregatet Swegon Casa R85 har länge varit en trotjänare för många svenskar. Men även om dessa börjar ha ett par år på nacken kan du med lite enklare reparationer ge dem många års effektiv verksamhet till. Om du trots allt vill byta ut ditt FTX-aggregat finns det idag ett stort antal alternativ som ger både bättre verkningsgrad och längre driftstid.

Innehållsförteckning

Byte av ftx aggregat i vind, nya kanaldragningar och isolering av rör

Trotjänaren Swegon Casa R85

Denna modell av Swegon Casa tillverkades under åren 2010–2012 och installerades i många av våra hem och hushåll. Den har givetvis inte alla smarta funktioner som dagens FTX-aggregat har, men har fungerat felfritt för många under en längre tid.

Dessa ventilationsaggregat börjar dock närma sig slutet på sin livslängd och det är inte ovanligt att systemet både låter mer än det brukade och att motorer och fläktar börjar bli slitna. Men innan du ger upp på din gamla trotjänare finns det en hel del saker som går att göra.

Reparera och rusta upp din Swegon R85

Om du vill ge din Swegon R85 ytterligare ett par års drifttid innan du byter ut den för gott finns det många reservdelar att få tag på. Utöver att byta filter, vilket bör göras 1–2 gånger per år, går det även att byta både drivrem och rotormotor för några tusenlappar styck.

Ett mer omfattande arbete, men som ofta ger 5–7 års extra livslängd, är att byta ut en eller båda fläktmotorerna. Tillsammans med en injustering kommer denna insats ge dig ett FTX-aggregat som känns nästan som nytt igen.

Nedan är ungefärliga priser för olika typer av reparationer för din Swegon R85:

  • Byte av drivrem – cirka 2 000–2 500 kr efter rotavdrag inklusive arbete och material
  • Byte av rotormotor – cirka 2 500–3 500 kr efter rotavdrag inklusive arbete och material
  • Byte av en fläktmotor – cirka 6 000 – 8 000 kr efter rotavdrag inklusive arbete, material och injustering
  • Byte av två fläktmotorer – cirka 10 000 – 13 000 efter rotavdrag inklusive arbete, material och injustering

Byt ut din Swegon Casa R85

Om du upplever att ditt FTX-aggregat gjort sitt och det är dags att modernisera sig så finns alla möjligheter till det. Eftersom du redan har ett FTX-system innebär det att du inte behöver dra om några ventilationstrummor eller ta upp några nya hål för ventilationen. Det räcker därför med att huvudsakligen rengöra systemet och sedan byta ut aggregatet. Givetvis hjälper vi till att justera in systemet också och ser till så att allt fungerar som det ska.

Vi på Aerius arbetar med flera olika ledande leverantörer på marknaden, bland andra Swegon, Östberg och Systemair. Vi hjälper dig att hitta rätt aggregat och installerar det så att du får ett tyst, energieffektivt och rent inomhusklimat – året om.

Fördelar med ett nytt FTX-aggregat

Att byta ut ditt Swegon R85 innebär ett flertal fördelar. Dels får du ett modernt system med fler styrmöjligheter. Dagens FTX-aggregat har ett flertal smarta funktioner som exempelvis sommarnattkyla, enklare styr av fläktar, automatisk fuktstyrning och brasfunktion. Vilket R85:an saknar.

Genom kontinuerlig utveckling är ett nytt aggregat mer driftsäkert än tidigare modeller genom förstärkta komponenter. Detta ger en längre livslängd samtidigt som du får ett mindre behov av löpande underhåll. Med nya styrfunktioner kan du dessutom hantera ventilationen i ditt hem genom telefonen eller till och med genom funktioner för smarta hem.

Ett nytt FTX-aggregat kostar ungefär mellan 45 000–50 000 kr efter rotavdrag. Det inkluderar installation, injustering samt genomgång av de nya funktionerna som du får tillgängliga. Sammanfattningsvis får du ett helt nytt system som på ett mer effektivt sätt kan ta till vara på värmen i ditt hem.

Vill du reparera eller byta ut din Swegon Casa R85? Hör av dig till oss på Aerius Ventilation för en kostnadsfri offert!

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 24 timmar!

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige, främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring, samtidigt hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius Ventilation - din specialist inom ventilation