FTX-ventilation Stockholm

Effektiv FTX-ventilation i Stockholm

När du vill installera FTX-ventilation i din fastighet i Stockholm är Aerius det självklara valet. Vi har många års erfarenhet av FTX-system och hjälper dig att få en bättre och mer kostnadseffektiv ventilation. Vi arbetar med alla välrenommerade leverantörer och tar fram den lösning som passar dig och din fastighet bäst. Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt hembesök där vi går igenom dina behov och förutsättningar.

En investering som ger stora besparingar

Att installera FTX-ventilation i Stockholm är en investering på cirka 80 000–150 000 kronor efter ROT-avdrag. Energimyndigheten har i sina beräkningar visat att en villa på 130 kvm sparar ungefär 4 000–6 500 kWh per år, vilket innebär många tusen kronor i minskade uppvärmningskostnader. Exakt hur lång tid det tar att “hämta hem” investeringen beror givetvis på ett flertal faktorer.

FTX-ventilation förbättrar inomhusklimatet

Om du har ett hus med självdrag kan vinningarna med att byta till FTX-ventilation vara riktigt stora. Moderna FTX-system har högkvalitativa luftfilter som tar bort föroreningar och pollen vilket betyder att du får betydligt bättre luft i fastigheten. Den kontinuerliga luftcirkulationen förhindrar att fukt ansamlas och orsakar mögel eller andra skador. Med andra ord har du allt att vinna på att skaffa FTX-ventilation om du bor i Stockholm.

Installation och service av FTX-ventilation i Stockholm

Vi på Aerius hjälper dig med allt som rör din FTX-ventilation. Oavsett om du vill utforska möjligheterna med att installera ett nytt FTX-system eller om du har ett befintligt system som du vill ska fungera felfritt i många år till, står våra kunniga medarbetare redo att hjälpa dig.

Vi inleder med ett kostnadsfritt hembesök där vi inspekterar fastigheten, lyssnar till dina funderingar och ser till att hitta en lösning som passar dina behov. I offerten ingår alla kostnader, såväl material som arbete. När du anlitar oss för din ventilation får du:

  • expertkunskap baserat på många års erfarenhet
  • personligt bemötande
  • snabbt svar på alla dina frågor.

Kontakta oss redan idag för en offert – snart kan du börja andas renare och friskare luft i ditt hem.

Vanliga frågor om FTX-ventilation i Stockholm

Hur effektivt är det med FTX-ventilation?

Moderna FTX-system är mycket effektiva och hjälper fastighetsägare att spara tusentals kronor varje år. Enligt beräkningar från Svensk Ventilation ger ett FTX-system en värmeåtervinning på 75–86 % jämfört med gamla ventilationssystem som ofta gav en värmeåtervinning på cirka 40–50%.

Hur går det till att installera FTX-ventilation i Stockholm?

Vi börjar med ett kostnadsfritt hembesök för att diskutera möjligheter och se vilka förutsättningar som finns i ditt hem. Själva installationen tar oftast 3–4 dagar och det går utmärkt att bo kvar i huset under tiden. Vi drar ventilationskanaler till flera av husets rum, samt tar upp hål i fasaden eller taket för inkommande och utgående luft. Det är ett ganska stort ingrepp som kan vara svårt att förändra i efterhand. Därför är det viktigt att planera noga i förväg för alla delar hamnar på rätt plats.

Vilka är de största fördelarna med att installera FTX ventilation om jag bor i Stockholm?

Den absolut största fördelen är utan tvekan den markant förbättrade luften i huset. Genom moderna filter och en kontinuerlig luftcirkulation får du frisk, ren och varm luft i alla delar av huset. Detta är extra bra om någon i huset lider av astma eller allergi. Utöver det sparar du många kronor i uppvärmning eftersom du tar tillvara på den redan uppvärmda luften i huset.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 24 timmar!

Vanliga frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige, främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring, samtidigt hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius Ventilation - din specialist inom ventilation