Så här hittar du ett seriöst byggföretag

Går du i renoveringstankar och letar efter ett pålitligt byggföretag? Att hitta ett företag som möter dina behov, både vad gäller offert och utförande av arbete, kan vara svårt.

Vi på Aerius Ventilation har under åren träffat många kunder som är missnöjda med sina hantverkare. I den här artikeln har vi därför samlat våra bästa tips för dig som vill hitta ett seriöst byggföretag.

1. Läs tidigare kundrecensioner

Uttrycket ”allt finns på google” stämmer kanske inte alla gånger, men just i det här fallet så gör det faktiskt det. Byggföretag som lyckats digitalisera sin verksamhet är också måna om att ha nöjda kunder. Alla kunder kan lämna recensioner på nätet om sin upplevelse och allt är transparent.

Kolla så att recensionerna verkligen är äkta. När skrevs senaste recensionen? Hur många är det totalt som har recenserat? Vad ligger snittbetyget på? Hur många är det som skrivit dåliga omdömen? Har företaget bemött dåliga recensioner och hur?

2. Ta in minst två offerter

Även om din bästa vän, bror eller kusin erbjuder sig att fixa renoveringen för ett schysst pris ska du alltid ta in minst en offert till. Vi rekommenderar alltid minst två offerter för att vara på den säkra sidan.

3. Kolla upp företaget på allabolag.se

allabolag.se kan du bilda dig en uppfattning om företagets omsättning, antal anställda och mer. Vår erfarenhet är att ju större företaget är, desto dyrare blir offerten. Hitta ett företag som passar din budget.

4. Billigast är inte bäst

Många gör misstaget att välja den billigaste offerten utan att ta reda på varför den är billigast. När du fått in offerterna ska du läsa dem ordentligt. Vad är det som ingår? Skiljer sig kvaliteten i materialet? Hur ser arbetskostnaden ut?

Det är viktigt att du jämför samma saker när du har offerterna framför dig. Ibland kan den billigaste vara rätt för dig, men var säker på att du får det du önskar.

5. Vilka extra kostnader tillkommer?

Fråga inte om det tillkommer några extra kostnader, utan istället vilka kostnader som tillkommer. Det vill säga, ställ frågan som att du förutsätter att det tillkommer extra kostnader.

Varför ska du då ställa frågan så? Jo, helt enkelt för att se om de försöker lämna ett lägre anbud för att vinna affären för att senare lägga på påslag efter att du valt dem. Vi har tyvärr träffat många kunder som har den här erfarenheten.

Bonustips

Hitta ett byggföretag som även är bra på kommunicera med dig som kund. Kommunikation är oerhört viktigt för att ditt projekt ska lyckas och hålla satta tidsramar.

Om du använder dessa tips kommer du garanterat att hitta ett pålitligt byggföretag som är mån om att du blir riktigt nöjd. När du renoverar ditt hem ska du också passa på att se över din ventilation. Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur våra lösningar ger dig ett bättre inomhusklimat med frisk och ren luft!