Installera FTX-Aggregat med Aerius Ventilation AB

Vill du reparera, installera nytt eller byta ut ett befintligt FTX-aggregat?
Isåfall kan du sluta leta vi är med dig hela vägen från projektering till leverans.

godkand-av-villaagarna
aa-certifiering
id06

Byte av FTX-aggregat i villa

När du kontaktar oss börjar vi alltid med ett kostnadsfritt hembesök av en av våra erfarna projektledare. Tillsammans med dig tar projektledaren fram en bäst lämpade lösningen utifrån de problemen du som kund upplever. Vi utgår alltid ifrån dina problem och tar det därifrån. Vi lägger ingen vikt i vilket system du bör ha eller vilken lösning du bör ha förens vi klarlagt problemet.

Vilka positiva egenskaper utgör FTX-aggregaten?

Många väljer idag att installera ett ftx aggregat i villa. Anledningarna är att man vill ha ren luft och bättre inomhusklimat. Vi människor väljer en hälsosammare väg i våra liv. Har man ett hus som är tätt med tre glas fönster, tjocka vägar och allmänt välisolerat så är det en god idé att installera ftx aggregat i villor idag. Bor du i ett hus eller i en villa, kontakta då oss för en kostnadsfri rådgivning om hur vi kan hjälpa dig med ditt aggregat på bästa sätt.

Referensbilder ovan tagna av utfört arbete på Lidingö. Arbetet bestod av nyinstallation med FTX System i villa samt kanaldragningar för till- och frånluft.

Vad är FTX & Hur funkar det?

FTX står för från och tilluft med värmeåtervinning. Ett FTX-aggregat har två fläktmotorer, en som betjänar våtutrymmen med frånluft och en som betjänar sovrum/vardagsrum med tilluft. Den varma frånluften återvinns sedan genom en roterande värmeväxlare, man får mellan 75%-86% i värmeåtervinning. Genom att frånluften och tilluften blir konstant så är ett ftx aggregats syfte att skapa luftcirkulation i hela hemmet, dygnet runt, året runt. Dagens aggregat har F7 filter som renar all luft, även pollen.

Fördelar med FTX:

 • Konstant luftcirkulation i hela hemmet
 • Nästintill kliniskt ren luft via F7 filter
 • Behagligare & renare inomhusklimat
 • Bästa valet för pollenallergiker & astmatiker
 • Värmeåtervinning på 75-86%
Offert eller rådgivning? Vi löser anpassad offert inom 24 H och erbjuder kostnadsfria hembesök. Fyll i formuläret & beskriv ditt ärende, vi återkopplar inom en arbetsdag

Kontakta oss

  aa-certifiering
  godkand-av-villaagarna
  reco
  id06
  Ventilationsfirmans Bil

  När vi driftsatt ventilationssystemet och aggregatet

  När vi slutfört och driftsatt ditt nya ventilationssystem städar vi efter oss, plockar undan all material, slänger allt gammalt material såsom, fläktar, spirorör, isolering och allt spill. Vi kommer in i huset som det var men vi lämnar det mycket bättre. Vi behandlar ditt hus såsom det vore vårat eget hus.

  Snabba återkopplingar

  Efter platsbesök får du offert redan inom 24 timmar med material, arbetskostnad, köravgift och en tydligt specifierad arbetsbeskrivning på varenda liten grej som ska utföras. En tydlig arbetsbeskrivning är nyckeln till att hindra missförstånd, slarv och även att du som kund helt enkelt förstår vad det är du betalar för. Arbetsbeskrivningen fungerar som ett kompass både för oss och dig som kund.

  Dedikerad projektledare för din villa
  Du har under hela arbetets gång en erfaren projektledare som uppdaterar dig om hur arbetet gått och vilka delmoment som finns kvar. Kommunikation är ett annat ledord som djupt genomsyrar hela företaget. Vi visar hur man tar hand om sitt ventilationssystem och sin villa på bästa sätt och hur man använder de olika smart funktionerna som finns på marknaden idag. Läs mer om FTX aggregat 

  Projektledare Andreas

  Att leta efter ett företag som kan leverera i tid och med kvalité är svårt, därför är det viktigt att du som kund är förberedd innan du tar in offerter. Läs 10 tips om hur du förbättrar ditt inomhusklimat och hur du förbereder dig inför att ta in offerter från olika företag.

  Detta tycker våra kunder om oss

  Aerius har rensat frånluftskanalerna, monterat takfläkt, installerat 3 st. nya frånluftsduon och en pax fläkt i våtutrymmen. Ett professionellt och kundorienterat företag med ett kompetent och trevlig installatör som visste från start hur han skulle gå till väga med uppdraget. Företaget kom med ett bra förslag på hur jag skulle lösa ett särskilt problem. Hela förloppet, från första besöket till slutinstallation var snabbt, välordnat, välgjort och väldokumenterat. Jag kan varmt rekommendera Aerius Ventilation för liknande uppdrag.
  Pamela Theurer
  Pamela Theurer
  12:20 07 Jul 20
  Tack så mycket Aerius Ventilation AB och Tony för grymt bra jobb, väldigt profissionelt bemötande och tänker på alla detaljer stora som små. Jag är verkligen nöjd med resultatet båda för maskinen och för utseendet.
  pierre nehme
  pierre nehme
  18:40 25 May 20
  Mycket seriöst företag. Trevliga och snabba. Bra återkoppling. Kan varmt rekommendera.
  Magdalena Saleteg
  Magdalena Saleteg
  10:06 15 Jul 20
  Bästa ventilationsfirman i stan! Trevliga och kunniga, vilket gäng! Åtgärdade mindre problem efter utfört arbete. Tack!
  Daniel Häggman
  Daniel Häggman
  12:19 09 Jul 20
  Flexibla och problemlösningsorienterade! Löste våra behov på ett smidigt sätt helt i linje med den tighta tidsplan vi hade. Lyhörda och kunniga!
  Stefan Sandberg
  Stefan Sandberg
  08:50 05 Jul 20

  Google Rating
  4.8