Kontorsanpassning – få bättre luft

Välfungerande ventilation för kontor

Att ha bra luftkvalitet på kontoret är en förutsättning för att skapa en god arbetsmiljö. Det är därför viktigt att ni har en ventilation som fungerar, året om. Aerius Ventilation hjälper er att hitta en energieffektiv lösning för ventilationen på ert kontor.

Optimalt inomhusklimat ökar produktiviteten

Det finns flera fördelar med att se över ventilationen på kontoret. Med ett ventilationssystem som är anpassat efter er verksamhet får ni ren och frisk luft, rätt luftfuktighet och en behaglig temperatur. Alla dessa faktorer påverkar hur era medarbetare trivs på kontoret, hur de mår samt hur väl de kan utföra sina arbetsuppgifter. Ett dåligt inomhusklimat kan nämligen ge problem med huvudvärk, torra ögon och luftvägsproblem, något som i slutändan innebär sämre prestationer samt högre sjukfrånvaro.

En bra ventilation på kontoret ger:

  • Ett bättre inomhusklimat med hög luftkvalitet
  • Minskad risk för astma och allergier
  • En behaglig inomhustemperatur
  • Ökad produktivitet

Genom att förbättra ventilationen kan ni även minska era energikostnader. Ett system som fungerar som det ska och underhålls löpande innebär en lägre energiförbrukning.

Flexibla ventilationslösningar för alla behov

Det kan vara svårt att hitta rätt ventilationslösning eftersom alla kontor har olika behov och förutsättningar. Var byggnaden ligger någonstans, hur planlösningen ser ut och vilken typ av verksamhet som bedrivs påverkar valet av ventilation.

Vi på Aerius Ventilation har lång erfarenhet av att optimera luftflöde, luftkvalitet och temperatur för kontor och fastigheter. Av oss får du en välfungerande lösning som fungerar varje dag, året om. Vi hjälper er med allt från ritning till installation och finns självklart tillgängliga för löpande underhåll och service.

Vill du se över ventilationen på ert kontor? Kontakta oss idag så bokar vi in ett kostnadsfritt platsbesök!

Energieffektivisering

Det finns många olika sätt att uppnå energieffektivisering i en byggnad, på ett kontor eller i sitt hem. Många vill arbeta på att bli mer energieffektiv i sin omgivning för att vara snällare mot klimatet eller för att göra det man kan för att uppnå Sveriges klimatmål. Andra bryr sig om energieffektivisering för att det är mer ekonomiskt och snällare mot plånboken. Oavsett varför just du vill blir mer energieffektiv så är det framför allt två sätt att reda ut. Antingen så arbetar man med energieffektivisering genom att dra ner på sin energianvändning på olika sätt eller så arbetar man med att försöka dra större nytta av den befintliga energianvändningen som går åt.

Olika behov för energieffektivisering

Alla byggnader är olika och har olika behov för att uppnå energieffektivisering. Ett enkelt sätt hemma är att byta ut gamla och ineffektiva prylar som drar mycket el. Det kan vara ett gammalt kylskåp, en diskmaskin eller lampor. Många kylskåp exempelvis visar vilken energiklass de tillhör och på så vis kan man se om man kan “byta upp sig” till en mer energisnål variant. Har du redan ett energisnålt kylskåp kan man även sänka temperaturen i kylskåpet. Kylskåpet bör vara på fyra grader. Detta kan även hjälpa att det blir mindre matsvinn då maten håller sig längre i låga temperaturer. En frys ska ha temperaturen minus 18 grader. En annan vanlig orsak är att man behöver förbättra isoleringen i byggnaden. När man förbättrar isoleringen hålls byggnaden varmare och gör därför att man kan sänka temperaturen på element eller värmegolv vilket blir energisnålt!

Men något vi alltid rekommenderar att kolla är hur ens ventilation går att anpassa för att leva mer energieffektivt. Ventilationen står för lika mycket påverkan som uppvärmning gör vilket många glömmer bort. För att förbättra ventilationen ur en energiaspekt kan man kan exempelvis minska uteluftsflödet eller få hjälp att bygga upp ett FTX-system som återanvänder värme. Ett mycket bra sätt att uppnå energieffektivisering på. FTX-system gör även att ventilationen på platsen blir mer balanserad och lättstyrd. Något som inte bara är snällt mot klimatet utan även ur ett ekonomiskt perspektiv. Att vara mer noggrann och ta hjälp vid installationen av ventilationen kan spara mycket pengar. Priset på installationen brukar vara 10% i jämförelse med driftkostnader av ventilation som är hela 85% av totalsumman. Det betyder att man ganska snabbt spar in på de pengar man lagt ner på en bra ventilation i byggnaden i förhållande till vad man annars hade fått betala för en dålig ventilation i driftkostnad.

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet, därför är vi stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 24 timmar!

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till [email protected]. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige, främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring, samtidigt hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius Ventilation - din specialist inom ventilation och inomhusklimat