Takfläktar ventilation

Öka cirkulationen och få bättre luft

Takfläktar är ett enkelt och relativt billigt alternativ för att öka luftcirkulationen i hemmet. Aerius Ventilation har i många år hjälpt kunder med att installera takfläktar i hus, villor och fastigheter. Vi utgår alltid från dina behov och förutsättningar, så att du får en lösning som passar dig.

Få en offert

Takfläktar för alla hus och fastigheter

Takfläktar är vanligt förekommande i hus, villor och fastigheter från 1978 och framåt. Oftast är takfläkten kopplad till en köksfläkt med så kallad alliance-styrning, vilket innebär att du styr hastigheten på takfläkten från köksfläkten. Rör från våtutrymmen och kökskanalen går upp till en gemensam takfläkt som reglerar flödet för ventilationen.

Vi hjälper dig att hitta rätt takfläktar till ditt hus, villa eller fastighet så att du får bättre luft.

Takfläktar – effektivt för att driva ut fukt

Om du har problem med fukt och mögel i våtutrymmen kan en takfläkt vara lösningen. Den luft som kommer in i huset kommer oftast in via väggventiler och spaltventilar. Därför brukar man säga att man har mekanisk frånluft medan tilluften är självdrag till viss del. Takfläkten skapar ett undertryck vilket medför att ventilerna tar in mer luft för att kompensera undertrycket.

Fördelar med att installera takfläktar:

  • Passar bra i självdragshus med dålig ventilation där man upplever att luften står still
  • Befintliga självdragskanaler används för att undvika nya rördragningar
  • Låg kostnad att installera i förhållande till ett FTX-system
  • Driver effektivt ut fukt från våtutrymmen för att undvika fukt- och mögelskador

Aerius Ventilation har hjälpt hundratals kunder att förbättra sitt inomhusklimat med takfläktar.

Kostnaden för att installera takfläktar är ofta en sjättedel av vad ett FTX-system kostar, så det är alltså ett relativt billigt alternativ för dig som behöver öka cirkulationen i hemmet. Om du har problem med fukt eller mögel ska du kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta en långsiktig lösning.

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet. Vi är därför stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Önskar du en offert? Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig inom kort.
Choose File
Reco- Aeriues Ventialtion
Godkänd av villaägarna

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 08-505 041 96 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.
Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige. Främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring. Likväl hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius