Ventilation i villa2022-09-29T23:11:16+01:00

Ventilation i villa

Renare luft med bra ventilation

Att ha en välfungerande ventilation är ett måste om du vill andas frisk luft utan farliga partiklar. Dessutom minskar en god ventilation risken för att din bostad drabbas av fukt och mögel. Vi erbjuder det mesta inom ventilation, allt från installation och underhåll till reparationer och förbättringsåtgärder. Vi utför ventilationsarbeten i både lägenheter, hus, kontor och andra fastigheter.

Ventilation

Effektiv ventilation – för hälsan och ekonomin

Vi svenskar tillbringar en stor del av våra liv inomhus och därför är det viktigt att ha ren och frisk luft. Med ett effektivt ventilationssystem, som underhålls löpande, får du ett hälsosamt inomhusklimat, och luft fri från damm, pollen och andra allergener som annars kan påverka hälsan negativt. Dessutom minskar risken för mögel, fukt, höga halter av radon och andra problem som uppstår när luften inte cirkulerar som den ska.

Aerius Ventilation är specialister på ventilation och har lång erfarenhet av att förbättra inomhusklimatet för våra kunder. Vi vänder oss till privatpersoner, företag och fastighetsägare.

Olika typer av ventilationssystem

Det finns flera olika typer av ventilationssystem för lägenheter, villor och fastigheter. De allra vanligaste är:

Vilket system som passar bäst beror på flera olika faktorer. Vi erbjuder därför alltid ett kostnadsfritt platsbesök för att avgöra vilken lösning som är rätt för dig. Därefter får du en tydlig offert och arbetsbeskrivning så du vet vad som behöver göras och vad det kommer att kosta.

Ventilation i villa och hus

Bor du i villa eller hus och vill förbättra din ventilation? Då har du kommit rätt. Vi erbjuder flera olika lösningar inom ventilation och utför även service och reparationer på befintliga system.

För att du ska få en bra ventilation i din villa är det viktigt att göra en genomgång av din befintliga ventilation. Om du exempelvis har ett äldre hus är det vanligt med självdrag, vilket inte alltid fungerar optimalt. Genom att välja rätt ventilationslösning får du inte bara bättre inomhusluft, du kan även minska energianvändningen och med det få lägre kostnader.

Kontakta oss idag för att boka in ett kostnadsfritt platsbesök!

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet, därför är vi stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 24 timmar!

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 010-300 16 00 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.

Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige, främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring, samtidigt hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius Ventilation - din specialist inom ventilation

Vanliga frågor om ventilation i villa

Hur får jag bättre ventilation i min villa?2022-05-02T21:11:39+01:00

Om du misstänker att du har dålig luft inomhus kan du börja med att testa din ventilation. Läs gärna vårt blogginlägg Dålig luft hemma? Så här testar du din ventilation för att lära dig hur du undersöker din nuvarande ventilation. Om ditt test visar att luften inomhus är dålig bör du boka in ett möte med en ventilationsfirma som kontrollerar ventilationen och ger förslag på lösning.

Vilket ventilationssystem ska jag välja när jag renoverar min villa?2022-05-02T21:12:01+01:00

Vilket system som passar bäst beror helt på vilka förutsättningar du har. Vi på ventilationsfirman Aerius har hjälpt många kunder med att installera exempelvis FTX-aggregat eller mekanisk frånluft. Vi finns alltid tillgängliga om du vill bolla idéer eller tankar.

Självdragsventilation i villa fungerar inte, vad kan jag göra?2022-05-02T21:12:28+01:00

Det är ett mycket vanligt problem, framförallt under vår, sommar och höst. En smart och kostnadseffektiv lösning är att konvertera huset till mekanisk frånluft. Vi kan nästan garantera att du kommer uppleva en stor skillnad i ditt inomhusklimat!

Luftflöde villa – hur kontrollerar man luftflöde i en villa?2022-09-28T15:11:33+01:00

I en villa är det viktigt att säkerställa att det finns luftflöden, både för tilluft och frånluft. För att kontrollera luftflöde behöver man en luftflödesmätare. Om det är självdragsventilation i villan kan man inte mäta några luftflöden eftersom det inte finns några luftflöden. Då rekommenderar vi att man installerar något form av ventilationssystem. Det finns krav på vilka luftflöden man ska ha i kommersiella byggnader men dessa gäller inte för villor och privatbostäder.