Aerius Ventilation AB
Ventilationsservice2022-07-25T11:31:56+01:00

Ventilationsrengöring och ventilationsservice

Ventilationsrengöring och Service för alla system

Genom åren har vi på Aerius Ventilation utfört ventilationsrengöring och service för alla typer av ventilationssystem. Vi går igenom hela systemet och ser till så att allt blir grundligt rengjort. Till skillnad från många andra företag så går vi igenom hela systemet och inte bara en del av systemet. Det som är så bra är att vi även följer upp med tips och offert ifall det är något som behöver kompletteras, repareras eller göras om. Vi älskar ren luft och vill att våra kunder ska få den bästa tänkbara servicen man kan få.

Få en offert

Rengöring och service av ventilationskanaler för ett friskt inomhusklimat

Ventilationsfirman Aerius erbjuder ventilationsrengöring och service för alla typer av anläggningar och frånluftsvärmepumpar. Våra montörer har lång erfarenhet och hjälper bland annat till med filterbyte, luftflödesmätning och rengöring av kanaler. Vid behov kan vi dessutom hjälpa till med reparationer. Vi erbjuder ventilationsservice till både företag och privatkunder. Hör av dig så återkommer vi med en kostnadsfri offert.

Ventilationsrengöring för en bättre hälsa

Att regelbundet serva och rengöra din ventilationsanläggning ger ett bättre inomhusklimat, en lägre energiförbrukning och förlänger dessutom livslängden på systemet. Vi på Aerius Ventilation ser till att du får friskare luft samtidigt som du skyddar dig mot fuktskador, mögel och andra farliga luftpartiklar. Vi lämnar dessutom alltid ett protokoll med en checklista så att du ser vad vi gjort, där kan du också se luftflöden före rengöring samt efter för att kunna se skillnaden konkret.

Hur ofta ska ventilationssystemet rengöras?

Hur ofta din ventilation ska rengöras beror på vilket typ av system du har. I ett FTX-system ska exempelvis frånluftskanalen rengöras var tredje år och tilluftskanalen var sjätte år. Efter denna tid kan det nämligen bli så mycket smuts i ditt ventilationssystem att effektiviteten minskat med hela 30 procent.

Om ni har husdjur eller är många i familjen, kan det dessutom behöva rengöras oftare. Annars finns det risk för dålig lukt, kondens samt mögel- och fuktskador. Rengjorda ventilationsrör förbättrar helt enkelt luftkvaliteten och skapar ett bättre och hälsosammare inomhusklimat.

Energioptimera med regelbunden ventilationsrengöring och service?

Utan service och rengöring byggs det upp smuts i kanalerna vilket ger ett sämre luftflöde. Detta innebär att systemet får arbeta hårdare för att luften ska cirkulera på ett effektivt sätt, något som i slutändan ger en högre energiförbrukning. Dessutom blir det mer slitage på systemet. Vi säkerställer därför att ventilationen är anpassad till ytan, antal personer i hushållet, husets täthet med mera. Om vi upptäcker eventuella fel som måste åtgärdas informerar vi dig givetvis om vad som behöver göras. Att regelbundet genomföra service och ventilationsrengöring är med andra ord en investering som lönar sig.

Anlita oss för ventilationsservice och rengöring

Att ha frisk luft inomhus är en förutsättning för att vi ska må bra. Därför uppmanar vi alla att se över sin ventilation med jämna mellanrum, speciellt om du bor i ett äldre hus.

Våra kunniga medarbetare utför service, underhåll och reparationer på alla typer av ventilationssystem. Vi gör bland annat följande åtgärder:

 • Luftflödesmätning före rengöring
 • Rengöring av frånluftskanaler, IM-kanal och värmeväxlare
 • Rengöring av frånluftsdon
 • Injustering av luftflöden
 • Byte av filter både vanliga klippbara och specialfilter

Dessutom felsöker vi och undersöker värmeväxlare, byter kondensatorer vid behov samt byter köksslang vid behov. Våra tekniker kan även bistå med tips och förslag på hur du kan förbättra din ventilation och få ett hälsosammare inomhusklimat. Hos oss får du alltid snabb service, ett professionellt bemötande samt en tydlig offert och tidsplan.

Vill du ha hjälp med ventilationsrengöring och ventilationsservice? Tveka då inte att höra av dig!

Vad tycker våra kunder?

Sedan starten år 2015 har vi alltid haft kunden i fokus, värdesatt god kvalitet och månat om hög leveranssäkerhet. Vi är därför stolta över att ha ett av branschens högsta betyg vad det gäller kundnöjdhet. Läs mer om vad våra kunder tycker om oss.

Offertförfrågan

Vi älskar utmaningar och att hjälpa andra till ett friskare inomhusklimat. Hör gärna av dig så kikar vi på hur vi kan hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

Önskar du en offert?
Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig inom kort.

Choose File
Reco- Aeriues Ventialtion
Godkänd av villaägarna

Fler frågor

Börja med att kontakta oss så kikar vi på förutsättningarna, ledtider just nu är alltifrån några dagar till några månader beroende på omfattning av undersökning, projektering och arbete.

Vi nås via telefon och mejl. Ring 08-505 041 96 eller skicka e-post till info@aerius.se. Vi återkopplar alltid inom två arbetsdagar.
Vårt serviceområde inkluderar Stockholms län, Dalarnas län, Södermanlands län, Örebros län, Västmanlands län, Jönköpings län, Kalmars län med omnejd. Vi hjälper gärna kunder från mindre städer och vi har valt att arbeta i hela Mellansverige. Främst när det gäller att byta FTX-system för villor och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om var vi arbetar.

Vi utför alla möjliga typer av ventilationsarbeten, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vår styrka ligger i att vi anpassar lösningen utifrån kundens behov. Vi gillar mindre jobb som till exempel service och ventilationsrengöring. Likväl hjälper vi de kunder som vill investera stort i sitt inomhusklimat.

Aerius

Vanliga frågor om ventilationsservice

Gör ni ventilationservice på alla system?2022-05-02T21:09:43+01:00

Ja, vi på ventilationsföretaget Aerius servar och rengör i stort sett alla ventilationssystem. Kontakta oss så bokar vi in ett kostnadsfritt platsbesök.

Vad ingår i en ventilationsservice?2022-05-02T21:10:15+01:00

Vad som ingår i en ventilationsservice beror på vilket system du har. Men vanligtvis ingår följande åtgärder:

 • Luftflödesmätning före rengöring
 • Rengöring av frånluftskanaler
 • Rengöring av IM kanal
 • Rengöring av frånluftsmotor
 • Projektering av luftflöden efter AMA
 • Injustering av luftflöden
 • Protokoll med värden efter rengöring

Vid service av ett FTX-system ingår fler moment.

Hur ofta ska man göra en ventilationsservice?2022-05-02T21:10:33+01:00

Det är viktigt att rengöra ventilationssystem regelbundet, men hur ofta beror helt på vilket system du har. Efter ca tre år kan det bli så mycket smuts i ditt ventilationssystem att effektiviteten minskar med hela 30 procent. Vi brukar därför rekommendera att göra en ventilationsservice minst var tredje år.

Vilka andra tjänster utför ni?2022-05-02T21:10:58+01:00

Vi erbjuder ett komplett utbud när det gäller ventilationsarbeten. Hos oss kan du få hjälp med att installera ett FTX-system, radonsanering, filterbyte, OVK-besiktning och mycket mer. Alla våra ventilationsmontörer och övrig personal har gedigen erfarenhet och kompetens.